I Kamper Sky 4

Grootste hardcover daktent

Tot nu toe waren hardcover daktenten beperkt in grootte door het dakoppervlak van het voertuig. De eerste daktent van iKamper is een hardcover daktent en biedt door zijn slimme uitvouwmechanisme ruimte aan 4 personen. Na het openen van de deksel, klapt de tent verder open naar de zijkant, waardoor een ligoppervlak ontstaat van maar liefst 2.10 m x 1.90 m. Genoeg voor 3 volwassenen of 2 volwassenen + 2 kinderen. Al met al kost het openen nog geen 30 seconden.

 

 

Er zijn veel accessoires mee te leveren, waardoor de daktent op vele manieren gebruikt kan worden. Zo is er een luifel, stormkap en complete ondertent beschikbaar. Maar ook opbergmogelijkheden voor de mobiele telefoon, boeken, schoenen en zelfs een tablethouder is beschikbaar. De bodemplaat van de Sky4X bestaat uit een aluminium paneel met honingraatstructuur. Deze constructie zorgt voor een lichte, maar extreem sterke bodem en biedt tevens een isolatielaag voor de kampeerder. Het dakvenster zorgt voor lichtinval in de tent wat een prettig binnenklimaat geeft. Bovendien geeft het uitzicht op de sterrenhemel gedurende de nacht. Romantischer wordt het niet.

 

Eenvoudige montage

De Sky4X kan op beide ieder voertuig worden geplaatst. Wat er voor nodig zijn, zijn 2 dakdragers. Door het geringe gewicht kan de daktent met twee personen op het voertuig worden getild en gemonteerd aan de dakdragers. De tentstof die is gebruikt is een gemengd katoen. Hierin zijn de ademende voordelen van een katoen verenigt met de sterkte en vormvastheid van een polyester. De uitkomst is een materiaal dat voor het Europese klimaat ideaal is.

 

 

 

Aerodynamisch

Het ontwerp van de glasvezelversterkte hardcover is niet alleen aerodynamisch. Het bestaat uit een binnen- en buitenschaal met daartussenin een luchtlaag. Hierdoor ontstaat er een isolerende werking en het geeft de cover veel stevigheid mee. iKamper laat deze schaal maken bij een fabrikant met meer dan 30 jaar ervaring met high-tech kunststof vezels.

 

De Sky4X is ontwikkeld met behulp van een crowdfunding project welke is gerealiseerd in 2017. Het was het meest succesvolle tent project op Kickstarter, met een opbrengst van $ 2.3 miljoen. Afgelopen jaar zijn wereldwijd de eerste exemplaren uitgeleverd

 

de iKamper Sky4x is verkrijgbaar vanaf 3499 euro incl btw en gratis bezorging aan huis 

 

voor meer informatie en het bestellen van een I Kamper Sky 4  kunt u contact opnemen met kamperen met de auto.nl